Hemteknik och smarta hem

 

Vi hjälper dig att få hemtekniken att fungera

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt engagerar oss i din hemteknik i flera delar där varje del ska fungera för att helheten ska fungera:

 

  1. Internetuppkoppling
    ADSL, KabelTV-nätet, Fiber eller mobilt bredband (4G). Med bredband menas den kabel eller den mast som distribuerar Internet till din fastighet frakt till din egna router som du har din lägenhet eller på insidan i ditt hus.Internetkopplingen levereras till ditt hem via olika tekniker. Leverantören kallas ofta Internetleverantör eller operatör. Vad som är ett bra bredband tillika internetuppkoppling beror på hur du tänker använda denfrån hur du får in bredbandet i din fastighet, hur den kommer till just din lägenhet, vilken operatör du har eller tänker anlita. Hur du läser operatörens information och eventuella fakturor.
  2. Ditt nätverk, hemma eller på kontotret
    olika information ellr olika program finns förmodligen utspridda på dina enheter, stationära datorn, laptopen, mobilen osv. har eventuellt lite olika roller i ditt nätverk av verktyg, program och appar. Dessa kan du till stor del koppla ihop och använda utan .Hur du smartast skapar ditt eget nätverk hemma. så att du bara köper och betalar för saker du verkligen behöver. vilka tekniska prylar du har eller funderar på att köpa, hur du får alla önskade enheter såsom dator, mobil, TV, skrivare, kamera, musikanläggning med mera att tala med varandra.
  3. Program, Appar och molntjänster
    För att kunna använda dina enheter, behöver du installera olika program eller starta abonemang på olika nättjänster. Ibland behöver du ladda ner program, appar eller drivrutiner. Olika program kan ha olika krav på andra program och ibland på hela ditt operativa system som din dator eller annan enhet har installerat. Ibland kan uppgraderingar behöva göras för att olika program ska fungera eller öh taget kunna laddas ner.Vilka dina prioriterade vardagsärenden du ska förenkla med din teknik, vilka tjänster som du vill komma ingång med och vilka appar och program du behöver ladda ner till din dator, mobil eller annan enhet för att du ska kunna utföra de vardagliga ärendena. Det kan handla om e-post, föra öveer foton fran mobil eller kamera, att gå med i olika sammanslutningar på nätet, videochatta med familjen som kanske befinner sig på olika platser i världen. Prenumerera på olika informationskanaler, på YouTube eller Facebook, kanske delta i en språkkurs och fantastiskt mycket mer
  4. För att tekniken ska fungera så är det behöver du veta någotsånär vad som är vad. Därför hjälper vi till att skapa en teknikkarta för dig och ditt hem. Så att du vet vad som är vad och på så sätt lär dig att söka eventuella fel på rätt ställe. Dessutom finns vi på Hempati tillgängliga för supportsamtal bara en samtal från dig.