Fungerande bredband och internetuppkoppling i hemmet. Hempati hjälper dig att få igång Internet i ditt hus, din lägenhet eller på ditt kontor. Oavsett vilken bredbandsuppkoppling du har, eller har möjlighet att få, hjälper vi dig att få ut det bästa möjliga från din uppkoppling.

Med bredband menas den kabel eller den mast som distribuerar Internet till din fastighet fram till din egna router som du har din lägenhet eller i ditt hus. (Saknar du en router hjälper vi dig att skaffa- och installera en.)

Det första vi behöver veta när vi besöker dig eller talar med dig i telefon är vilken bredbandlösning/anslutning du har i din fastighet. Är du osäker på vilken typ av anslutning du har kan vi undersöka det för dig.

Bra att veta om bredband

Internetkopplingen levereras till ditt hem via olika tekniker. Leverantören kallas ofta Internetleverantör eller operatör. Vad som är ett bra bredband och internetuppkoppling beror på hur du tänker använda den. Olika hyresvärdar eller bostadsrättsföreningar, samfälligheter har olika leverantörer och olika bredbandsteknologier.

 

De fyra vanligaste typerna av bredband

  1. ADSL: levereras via ditt telefonjack och har en överföringshastighet på max 30 megabytes per sekund (Mbps).
  2. Kabel-TV nätet: levererar in internetsuppkoppling via Kabel/TV-modem. Överföringshastigheten ligger på cirka 500 Mbps. Kabel-TV-nätet är lika snabbt oavsett var du bor geografiskt.
  3. Fiber: Är ditt hus utrustat med fiber har du de bästa förutsättningarna för en snabb och framtidssäkrad internetuppkoppling. I fiberkabeln färdas signalerna med ljusets hastighet. För att få tillgång till fiber ansluter du dig med en router.
  4. Mobils bredband/Trådlös/4G-router: Surfar du med en 4G-router använder marknätets basstationer för Bredband vilka tillhör respektive operatör. Hastigheten och prestandan är beroende av hur många användare som finns på varje mast, avståndet till masten och mottagningsförhållandet. Med mobilt bredband kan olika hus påverka uppkopplingens prestanda. Hus med betongväggar göra signalen och därmed uppkopplingen långsammare. Medan trähus inte har samma problem. Uppkopplingen kan upplevas långsammare på kvällarna då dina grannar kommer hem och använder sin uppkoppling till att se streams film etcetera.

 

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss när du vi koppla upp dig mot Internet. Vi undersöker vilka alternativ som finns för dig och sköter kontakterna med operatören tills allt är klart för de första stegen ut på nätet.